söndag 28 augusti 2011

Känslig teknisk utrustning

Jerry Springer show. Jag har aldrig fattat om det är skådisar eller vanligt folk, ibland är det tveksamt. Men det här avsnittet jag minns... Hade de varit skådisar borde de allihop ha fått vara vid filmen som det hette förr.
   Det var ett par, där mannen hade bjudit dit hustrun, för att han hade något att berätta (no shit). Man väntade sig då, på Springer-manér, att han skulle berätta om affären han har med hennes systrar och hennes mamma, hennes kusin och kanske hennes häst, men den här gången var det bättre upp. Den stackars hustrun sitter ensam på scenen och får se på storbildsskärmen ett filmat inslag från parets hem, där hennes stissige, uppspelte make stolt visar runt i huset. Nere i källaren låser han upp ett rum där, voilà, en karl iförd gimp-mask med tillhörande läderkostym hänger i en sele i taket och grymtar. Där finns också en kvinna iklädd läderkostym med lite piskor och grejer. Rummet är välutrustat med diverse selar, verktyg, elchocksmaskiner, dildos, olika dräkter och en massa annat gott. Den äkta maken är upprymd och meddelar in i kameran att han har det här paret att leka med så ofta han får tillfälle och undrar nu ödmjukast om hustrun kan tänka sig att delta i leken. De är en kvinna kort, så att säga. "Du kommer att gilla det", säger han.
   Hustrun är dock inte så lättflirtad. "Aldrig i livet", säger hon. Vilka är de här människorna?"
   Och det hela blir ännu smaskigare. Mannen i fråga är hustruns före detta pojkvän och kvinnan är de äkta makarnas nanny. Det kryper alltså fram att lekandet sker när parets lilla bebis sover. Och att de, om vädret tillåter, också vid flera tillfällen lekt utomhus, i trädgården.
   Jag har redan svårt att hålla mig för skratt såklart, men då drivs sista spiken in.
   Springer frågar hustrun om hon verkligen inte vetat vad som pågått och vad som funnits i rummet i källaren. Hon bor ju ändå där, menar Springer logiskt.
   Kvinnan svarar då: "Nej, han har alltid hållit det rummet låst. Han är artist och därinne har han sagt att han har en massa känslig teknisk utrustning som han inte vill ska bli förstörd."
   Det är ju här programmet blir oförglömligt. Artist. Känslig teknisk utrustning. Eller hur. Vilken blåsning.
   Hon meddelar sin make att hon vill ha skilsmässa och att hon stannar kvar ett par dagar extra innan hon åker hem och att han då ska vara ute ur huset. Och att han ska ta med sig all sin känsliga tekniska utrustning när han flyttar.
 
Vi har förvisso ett fontänrum jag aldrig varit inne i i vårt hus. Vem vet, kanske har maken gömt undan lite skön känslig teknisk utrustning där. Eller så har någon av de som bott här innan kanske murat in en katt i väggen där inne, lite Poe-inspirerat. Det återstår att se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar