söndag 18 september 2011

Pojken och dansskorna

Strax efter Michael Jacksons tragiska bortgång, fick sonen en Wacko Jacko-revival. Det var Thriller för hela pengen och försök till moonwalk dagarna i ända.
   Det var starten på höstterminen och sonen fick nya skor. Det tog inte många dagar förrän man kunde konstatera att skorna var mer än nådigt slitna kring tårna, liksom lite uppe foten på nåt sätt. Vid hämtning kunde mamman iaktta att sonen ofta fick rollen att stå i mål på bandymatcherna. Positionen är då knästående och därmed slitning på skons ovansida.
   Mamman frågade sonen lite försiktigt om man kunde tänka sig att han kunde ha några av sina gamla skor på sig just vid bandymatcherna. Sonen, som inte är dum alls, förstod vad mamman var ute efter, sa: "Du menar så jag inte sliter skorna framme vid tårna?"
   "Det är riktigt." Skönt när man är på samma linje redan i inledningen, tänkte mamman. Men nej, så enkelt var det inte. Sonen förklarade:
   "Jo, men det är inte på bandyn som jag sliter på skorna vid tårna. Det blir så när jag dansar som Michael Jackson."


 
Mamman tänkte då att om denna danspassion skulle hålla i sig, skulle hon istället få köpa balettskor till gossen. Så långt kom vi aldrig. Snart blev det vinter och dans, såväl som bandy, blev bara ett minne blott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar