lördag 16 februari 2013

The Cable Guy

Vi har haft trassel medmottagningen på vår parabol ett längre tag. Och det är märkligt va, hur vissa saker kan ta sån tid att få ändan ur att lösa. Man undrar ju ibland vad man sitter fast i för gegga.
   Men så i torsdags, ringde maken till en sådan parabolkill och bad honom komma hit och fixa. Rätta till. Skruva till. Fånga in signal. Eller vad det nu är såna människor gör. Eftersom vi varit utan bra mottagning sen i typ oktober eller ännu tidigare, blev ärendet både akut och inte på samma gång. Nu när vi äntligen fått ändan ur, ville vi ha det löst på stuts, samtidigt som vad gör det om det får vänta ett par veckor till när det redan gått så lång tid?

Cable guy: "Jaaa... okeeej... jag hinner nog inte idag...." Släpigt. Knöigt. Svårt.
Maken: "Ok. När kan du komma då?"
Cable Guy: "Jaaa...." bläddrar i serviceboken, det verkar tjockt och fullt överallt, svårt att window it in. "Var bor ni?" Ni vet, det tar en stund att runda hornet på vägen i segelbåten till er, eller vaddå...? Vi ringer väl inte en Cable Guy i Norrlands inland om vi bor på västkusten?
Maken: "Där och där, bredvid där."
Cable Cuy:"Jaha. Men då hinner jag nog på vägen till nästa jobb. Ses om tjugo minuter."

Efter en dryg halvtimme kunde det konstateras att husets förre ägare satt en vanlig inomhuskontakt på taket till parabolen. Jag vet inte riktigt. Mina kunskaper i ämnet är begränsade. Men nog är det bra att ha en mer väderbeständig kontakt på ett sånt ställe.
  Vi har nu, sen i torsdags eftermiddag, haft bild. Bra mottagning. På alla kanaler. 2013. Fantastiskt. Vilken fest. Vi kunde tom se finalen i På Spåret igår. Vi är ju i yngre medelåldern och gillar sånt.

Ikväll kan vi inte skylla på mottagningen vad gäller Melodifestivalen - som annars varit tacksamt hittills. Vi får ta plats som riddare i moralens högborg istället. Strida för det faktum att Melodifestivalen gestaltar samhällets moraliska förfall vilket vi då sannerligen inte tänker ställa upp på.
   Men först, frukost. Delikatesslimpa, det onyttigaste som finns. Men dubbelmoral is the new black.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar