söndag 3 juni 2012

Sensationsjournalistik på Lyran

I min svaga enfald trodde jag att Lyran var en slags samhällsfrånvänd frizon. En plats där det finns utrymme för andra tankar och idéer, där gängse normer inte alltid är förhärskande. Jag trodde att de filosofiska tankarna fick fritt spelrum och att läsarna här uppskattar att för ett ögonblick inte få det sedvanliga mediebruset tryckt i ansiktet.

Men se, jag hade fel. Jag har anat det länge, men har nu fått något slags slutgiltigt kvitto. Även du, min Brutus; även här, lyser löpsedelsjournalistikens lampa.

Jag tar en snabb koll över vilka 10 av mina snart 250 inlägg som toppar besöksstatistiken. Överst, så överlägset överst dessutom, ligger den självmisshandlande texten om mig själv alias Pennywvise den elaka clownen när jag går och handlar kläder. Självklart beror detta på att namnet Pennywise finns i titeln och att det söks frekvent på det på Google. Och så hamnar några av misstag in här lite nu och då...  Så det inlägget går lite utanför själva poängen med vad jag vill ha sagt här. För det är från plats 2 och vidare som det blir intressant. Eller kanske inte så intressant, beroende på hur man ser på saken. Kan verka onödigt att skriva ner dem när det går att se dem i listan till höger, men ändå... Nedan följer en lista på de nästkommande, mest lästa, inläggen här:

Undrar om Ragdoll Production ser drogerna som en löneförmån
Lönnmord på snäll och rolig
Mjukporr 80's style
Förspel à la Sträng
Strängt upprörd över smolk i bägaren
Bajsregeln


Där har ni det. De 7 mest lästa inläggen på denna blogg. Och vad kan man se? Vilket mönster lyser igenom? Jo, att även här, på Lyran, på min högst odramatiska och ganska slätstrukna blogg, är det droger, lönnmord, porr, förspel och bajs som lockar flest läsare.

Jag har skrivit om kärlek, om filosofi och moraliska dilemman, om musik, om underbara scener ur vardagliga livet och om en fruktansvärd trafikolycka... Om hur det är att vara introvert och asocial, om arbetslivets förmåga att döda själslivet och hundra andra saker. Saker som är tänkt att få läsaren att fundera, att bli lite varm i magen, att kanske skratta, bli glad och ibland att torka bort en tår på kinden... En palett av allt och om allt.
   Men nej. Det är inlägg om droger, mord, sex och bajs som får besöksstatistiken att skjuta i höjden.

Missförstå mig rätt. Flera av inläggen bland topp 8 ovan känner jag lite extra för och några av dem har vänner till mig länkat till från facebook för att de tyckt ämnet varit värt att tipsa om. Jag tackar för det och är självklart glad att läsare verkar återvända hit då och då för att kolla läget.
   Nu är jag dock inte journalist och har aldrig haft böjelse åt det heller, så ni får finna er i att det oftast inte är så spännande saker som mord, droger, sex och bajs som behandlas här. Men jag lovar att då och då få med något smaskigt i löpet så ni inte tappar intresset.

Hoppas ni haft en bra helg. Nu blir det lite jordgubbar och choklad och något lättsmält på TV för fru Sträng innan tidig sänggång. Imorgon bitti ska hon jaga upp alla barn innan Skam fått på sig tofflorna, eftersom risken är överhängande att en pigg och energisk elektriker ringer på dörren klockan 7. Skål och tack så mycket.

1 kommentar:

 1. KOM IGEN NU! Låt oss kicka igång den förra "kroppsbilder-bloggen", låt oss dela (anonymt självklart) hur vi människor ser ut. Smala, tjocka, långa, korta. In med bilderna till kroppendin@hotmail.se!
  Beskriv hur långa ni är, vad ni väger och vad ni tycker om eller inte tycker om med era kroppar. Visa världen att vågen inte är den som bestämmer vart ni står här i livet!
  Självklart kommer alla vara anonyma som skickar in.
  VAR EN INSPIRATION!
  Vad vill ni förändra med era kroppar? vad är ni nöjda med?
  Bilden behöver inte vara i underkläder, men helst då man ser kroppsformer och olika unika drag. Vill ni vara anonyma så täck för ansiktet eller andra grejer som kan avslöja vilka ni är!
  Jag kommer inte att skriva med några namn i inläggen.

  sprid gärna detta vidare!

  SvaraRadera